Zamieszczone przez Bond
Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
To co mam do zarzucenia dla oddziału warszawskiego to, za mocną kawę tam serwują podczas modzenia
Można z gościem spoko porozmawiać, jest gdzie kawusie popić a i usługi są na dobrym poziomie, po za tym znajduje się tam warsztat także jakby komu chciało się olejek zmienić albo kichnąć w oponki lub cosik innego to wszystko dostępne.Ceny też normalne więc POLECAM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Jeśli chodzi o tuning to polecam Alta Racing - Tomka Zarysa. www.chiptuning-tdi.plTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Absolutnie NIE - już kiedyś był topic o tym na innym forum-o ile dobrze pamiętam to MikRuS też tam pisałTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSMnie sie jednak wydaje, ze tak.
Co nie znaczy, ze tego miejsca nie nalezy polecac. Jesli jestes zadowolony, to jest to najwazniejsze.
Natomiast należy pamiętać, że np. kolega atur w swoim 1.8T miał początkowo chip altaru i chyba tylko cudem to auto wytrzymało... chip dokładnie był "vtechu" ino Vtech nic o tym nie wiedział... Wygladało to tak, jakby altar zmodyfikował chip Vtechu na własną rękę... jak to było naprawdę pewnie nigdy się nie dowiemy... Podczas pomiaru na obciążeniówce wydech był czerwony włącznie z końcówką tłumika :shock: :x
W tym samym czasi widziałem pomiar Ibizy 1.8T tez z chipem altaru, wydech rozgrzał się tak, że się tylny zderzak stopił :shock:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Natomiast należy pamiętać, że np. kolega atur w swoim 1.8T miał początkowo chip altaru i chyba tylko cudem to auto wytrzymało... chip dokładnie był "vtechu" ino Vtech nic o tym nie wiedział... Wygladało to tak, jakby altar zmodyfikował chip Vtechu na własną rękę... jak to było naprawdę pewnie nigdy się nie dowiemy... Podczas pomiaru na obciążeniówce wydech był czerwony włącznie z końcówką tłumika
W tym samym czasi widziałem pomiar Ibizy 1.8T tez z chipem altaru, wydech rozgrzał się tak, że się tylny zderzak stopił
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWDokładnie
Natomiast należy pamiętać, że np. kolega atur w swoim 1.8T miał początkowo chip altaru i chyba tylko cudem to auto wytrzymało... chip dokładnie był "vtechu" ino Vtech nic o tym nie wiedział... Wygladało to tak, jakby altar zmodyfikował chip Vtechu na własną rękę... jak to było naprawdę pewnie nigdy się nie dowiemy... Podczas pomiaru na obciążeniówce wydech był czerwony włącznie z końcówką tłumika :shock: :x
W tym samym czasi widziałem pomiar Ibizy 1.8T tez z chipem altaru, wydech rozgrzał się tak, że się tylny zderzak stopił :shock:TDI 205PS
Komentarz
-
-
A ja polecam zakład w Karczewie (/k Otwocka), mieszczący się na ul. Skłodowskiej 8, telefon 780-95-68.Jego właściciel (Jacek Trzaskowski) ścigał się kiedyś w KJS'ach i ma dosyć duuuże pojęcie o mechanice.Aktualnie także jest właścicielem Octavki
Moja Octavia jest w jego rękach od ponad 120kkm i nigdy nie miałem powodów do narzekania.Nie jest to warsztat typowo tuningowy (ale np. potrafi poprawić po VTG orurowanie do IC) niemniej jest w stanie poradzić sobie z dosyć nietypowymi zadaniami i usterkami gdy wszyscy rozkładają ręce.
Oczywiście Master/s'a i Diagtronika to chyba nie muszę wymieniać? :wink:
Komentarz
-
-
Czujniki parkowania, alarmy i inne elektroniczne zabawki
Zamieszczone przez MisiekWAWMam kumpla, który zajmuje się montazem wszelkich elektronicznych gażdżetów, dorabia sobie poprostu.
Doradza, pomaga wybrać, nie wciska na siłę, tylko dobiera do oczekiwań klienta, później to kupuje to w jakiejś hurtowni i sam zakłada. Robi to bardzo porządnie i bez żadnej partyzantki, a co najwazniejsze po atrakcyjnych cenach. Niestety w chwili obecnej jeszcze nie ma mozliwosci wystawienia faktury VAT.
Kolega nazywa się Darek i jest z Warszawy co nieco ogranicza teren jego "usług"
telefon do niego to 0-501-126-144. Proszę się powoływać na mnie :mrgreen:
[EDIT]
Bardzo proszę kierować pytania bezpośrednio do Darka, ponieważ nie jestem w posiadaniu historii jego pracy ani CV z uwzględnieniem osiągnięć :wink:
Mogę tylko powiedzieć, że bardzo pomógł mi przy problemach z moim poprzednim samochodem, w którym kompletnie ześwirowała elektryka :?
Zrobił mi też "shift light" ale nie skończyliśmy testów 8)
Topic o specu polecanym przez MiskaWAW:
TDI 205PS
Komentarz
-
-
Re: Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.
Z mojej strony skupię się na modyfikacjach. Polecam:
1. GT-Service w Krakowie - adres był: www.gt-service.pl, ale coś nie bangla teraz
2. V-tech Kraków (jeśli chodzi o 1.8T)
3. El-tec www.el-tec.pl - też coś przestało banglać z www
4. Marka Masters'a jeśli chodzi o chiptuning diesli, ale również w przypadku diagnozy 1.8T nie spotkałem wielu równie kompetentnych osób (a już na pewno nie w VTG :lol
5. VTG dla osób zamożnych, wygodnych, cierpliwych i wyrozumiałych. Polecam jeśli chodzi o modyfikacje mechaniczne. Jednak jakiekolwiek ich programy lepiej trzymać daleko od swojego ECU Dodatkowo jest jeden warunek konieczny do spełnienia. Grześ musi być w dobrym humorze. Jako, że nie lubię tak ostrych wahań nastroju i nie chcę przepłacać, sam do nich już nie jeżdżę.
Pozdrawiam!
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Na razie miałem doczynienia z Auto Wimarem i tam mnie zaskoczyli bo kierownik za darmo polecił wymienić "piszczące" gumy choć zaznaczył że gumy nie wchodzą w zakres napraw gwarancyjnych (po prostu miał dobry dzień), wcześniej pojechałem do nich po 2 tygodniach użytkowania auta bo coś mi strasznie piszczało szczególnie na dołkach, dżwięk dochodził z okolic tylnego nadkola za kierowcą (trzech panów jeżdziło i słuchało skąd docierają owe piski) i nic. Rozebrali mi wykładzinę w bagażniku zaczęli czymś smarować, pryskać a tu jak piszczy tak piszczy. Więc już mając tego dość zabrałem się i pojechałe od nich. Słuch miałem już tak wyostrzony na te piski że nie wiem czy do dzisiaj mi jeszcze nie zaostało ale problem rowiązał się za jakiś tydzień jak to wracając do domu zabrałem ze sobą kilka osób i wszystko nagle umilkło. Następnego dnia jak jechałem sam na nowo się problem powtórzył więc już wiedziałem o co chodzi. Położyłem oprcie kanapy tylnej i zwyczajnie wyregulowałem gumowe dystanse wykręcając je.
Takich to fachwców mamy w Wimarze !!!
Zacząłem jeździć do Ciechanowa i nie powiem obsługa miła na warsztat mnie wpuszczają za każdym razem (ale jeżdżę tylko na serwis - na szczęście) ogólnie są mili. Dostałem nawet upust na usługi 10% to zawsze coś.
Co do płci pięknej to się nie wypowiem bo nie miałem jeszcze okazji stanąć oko w oko ops:
Pozdrawiam1.9TDI "AHF"
Master's Tuning
Komentarz
-
-
a czy ktoś servisuje lub miał do czynienia z serwisem Wimaru na Al. Jerozolimskich?
Wiem , że Bendi robił tam sprzegło (docisk) na gwarancji i w sumie bez problemów.Przymierzam się aby przegląd zrobić też u nich...
Jadę do Wimaru we wtorek na diagnozę ze sprzęgłem to zobaczę jak to wygląda w tej firmie....a muszę jeszcze usunąć pisk (pewnie chłodnica) oraz zmienić podłogę pod silnikiem i wyzej wspomniany przegląd olejowy (po 45kkm).... :roll:
Komentarz
-
-
Moja wspolpraca z Wimarem zakonczyla sie na sporej awanturze, skardze do SAP i kilku wizytach na poprawkach. Wiecej ich nie odwiedzam, mimo ze w ramach rekompensaty dostalem staly rabat 15%."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Purchawaale właśnie na Alejach?
Jak znajde gdzies mojego maila do SAP z opisem calej sprawy, to go tu wkleje
a teraz to już trochę dałeś mi do myslenia...
Komentarz
-
-
To ja po wykonanych ostatnich pracach moge zarekomendowac autoryzowana m.in. SKODY blacharnie-lakiernie: AUTO-BLAK - www.auto-blak.pl
Prace wykonane profi, plus super obsluga."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz