Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Zamieszczone przez Bond
    To co mam do zarzucenia dla oddziału warszawskiego to, za mocną kawę tam serwują podczas modzenia :wink: :wink: :wink:
    Nie lubie kawy, wiec nie probowalem... ops:
    TDI 205PS

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

To co mam do zarzucenia dla oddziału warszawskiego to, za mocną kawę tam serwują podczas modzenia
      Jeśli chodzi o tuning to polecam Alta Racing - Tomka Zarysa. www.chiptuning-tdi.pl
      Można z gościem spoko porozmawiać, jest gdzie kawusie popić a i usługi są na dobrym poziomie, po za tym znajduje się tam warsztat także jakby komu chciało się olejek zmienić albo kichnąć w oponki lub cosik innego to wszystko dostępne.Ceny też normalne więc POLECAM.

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez arci9
        Jeśli chodzi o tuning to polecam Alta Racing - Tomka Zarysa. www.chiptuning-tdi.pl
        czy to ma coś wspólnego z dawnym altarem :?: :!: :shock:
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

czy to ma coś wspólnego z dawnym altarem
          Absolutnie NIE - już kiedyś był topic o tym na innym forum-o ile dobrze pamiętam to MikRuS też tam pisał

Zresztą wszelkie pytania proponuje do Tomka.

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez arci9
            Absolutnie NIE - już kiedyś był topic o tym na innym forum-o ile dobrze pamiętam to MikRuS też tam pisał
            To całe szczęście :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Arci9 - nie chce Cie martwic, ale to jest, zdaje sie, ta sama osoba. Znaczy sie od Altaru i Alta Racing.
              TDI 205PS

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Arci9 - nie chce Cie martwic, ale to jest, zdaje sie, ta sama osoba. Znaczy sie od Altaru i Alta Racing.
                Mnie się wydaje,że nie :shock: -ale...
                U Tomka byłem kilka razy i nie było najmniejszych problemów :P

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez arci9
                  Mnie się wydaje,że nie :shock: -ale...
                  U Tomka byłem kilka razy i nie było najmniejszych problemów :P
                  Mnie sie jednak wydaje, ze tak.
                  Co nie znaczy, ze tego miejsca nie nalezy polecac. Jesli jestes zadowolony, to jest to najwazniejsze.
                  TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

Zamieszczone przez MiKruS
                    Mnie sie jednak wydaje, ze tak.
                    Co nie znaczy, ze tego miejsca nie nalezy polecac. Jesli jestes zadowolony, to jest to najwazniejsze.
                    Dokładnie

Natomiast należy pamiętać, że np. kolega atur w swoim 1.8T miał początkowo chip altaru i chyba tylko cudem to auto wytrzymało... chip dokładnie był "vtechu" ino Vtech nic o tym nie wiedział... Wygladało to tak, jakby altar zmodyfikował chip Vtechu na własną rękę... jak to było naprawdę pewnie nigdy się nie dowiemy... Podczas pomiaru na obciążeniówce wydech był czerwony włącznie z końcówką tłumika :shock: :x
                    W tym samym czasi widziałem pomiar Ibizy 1.8T tez z chipem altaru, wydech rozgrzał się tak, że się tylny zderzak stopił :shock:
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

• arci9
                      RS
                      • 2004
                      • 2007

Natomiast należy pamiętać, że np. kolega atur w swoim 1.8T miał początkowo chip altaru i chyba tylko cudem to auto wytrzymało... chip dokładnie był "vtechu" ino Vtech nic o tym nie wiedział... Wygladało to tak, jakby altar zmodyfikował chip Vtechu na własną rękę... jak to było naprawdę pewnie nigdy się nie dowiemy... Podczas pomiaru na obciążeniówce wydech był czerwony włącznie z końcówką tłumika
                      W tym samym czasi widziałem pomiar Ibizy 1.8T tez z chipem altaru, wydech rozgrzał się tak, że się tylny zderzak stopił

Dysponuje skolei kilkoma nowymi użądzeniami np. robi renufki DCI, nowe 2.0TDI itp.
                      wiadomo, każdy ma wybór-może jechać gdzie chce i pewnie zanim sięz decyduje to się najpierw dowiaduje , dopytuje itp.

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Zamieszczone przez MisiekWAW
                        Dokładnie

Natomiast należy pamiętać, że np. kolega atur w swoim 1.8T miał początkowo chip altaru i chyba tylko cudem to auto wytrzymało... chip dokładnie był "vtechu" ino Vtech nic o tym nie wiedział... Wygladało to tak, jakby altar zmodyfikował chip Vtechu na własną rękę... jak to było naprawdę pewnie nigdy się nie dowiemy... Podczas pomiaru na obciążeniówce wydech był czerwony włącznie z końcówką tłumika :shock: :x
                        W tym samym czasi widziałem pomiar Ibizy 1.8T tez z chipem altaru, wydech rozgrzał się tak, że się tylny zderzak stopił :shock:
                        Tak - ja tez znam jeszcze jeden przypadek wtopy i to juz by Alta Racing.
                        TDI 205PS

Komentarz

• arci9
                          RS
                          • 2004
                          • 2007

Volvo....?

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Zamieszczone przez arci9
                            Volvo....?
                            Passat TDI
                            TDI 205PS

Komentarz

• arci9
                              RS
                              • 2004
                              • 2007

Passat TDI
                              Nobody is perfect...

tak jak pisałem, ja nie miałem problemów i dobrze się z gościem gada i załatwia-wybór należy do Was.

Komentarz

• Piotrus
                                Rider
                                • 2004
                                • 524

A ja polecam zakład w Karczewie (/k Otwocka), mieszczący się na ul. Skłodowskiej 8, telefon 780-95-68.Jego właściciel (Jacek Trzaskowski) ścigał się kiedyś w KJS'ach i ma dosyć duuuże pojęcie o mechanice.Aktualnie także jest właścicielem Octavki
                                Moja Octavia jest w jego rękach od ponad 120kkm i nigdy nie miałem powodów do narzekania.Nie jest to warsztat typowo tuningowy (ale np. potrafi poprawić po VTG orurowanie do IC) niemniej jest w stanie poradzić sobie z dosyć nietypowymi zadaniami i usterkami gdy wszyscy rozkładają ręce.

Oczywiście Master/s'a i Diagtronika to chyba nie muszę wymieniać? :wink:
                                Piotruś
                                AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Czujniki parkowania, alarmy i inne elektroniczne zabawki

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                  Mam kumpla, który zajmuje się montazem wszelkich elektronicznych gażdżetów, dorabia sobie poprostu.
                                  Doradza, pomaga wybrać, nie wciska na siłę, tylko dobiera do oczekiwań klienta, później to kupuje to w jakiejś hurtowni i sam zakłada. Robi to bardzo porządnie i bez żadnej partyzantki, a co najwazniejsze po atrakcyjnych cenach. Niestety w chwili obecnej jeszcze nie ma mozliwosci wystawienia faktury VAT.

Kolega nazywa się Darek i jest z Warszawy co nieco ogranicza teren jego "usług"
                                  telefon do niego to 0-501-126-144. Proszę się powoływać na mnie :mrgreen:

[EDIT]
                                  Bardzo proszę kierować pytania bezpośrednio do Darka, ponieważ nie jestem w posiadaniu historii jego pracy ani CV z uwzględnieniem osiągnięć :wink:
                                  Mogę tylko powiedzieć, że bardzo pomógł mi przy problemach z moim poprzednim samochodem, w którym kompletnie ześwirowała elektryka :?
                                  Zrobił mi też "shift light" ale nie skończyliśmy testów 8)

Topic o specu polecanym przez MiskaWAW:
                                  TDI 205PS

Komentarz

• BaPit
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 630

Re: Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.

Z mojej strony skupię się na modyfikacjach. Polecam:

1. GT-Service w Krakowie - adres był: www.gt-service.pl, ale coś nie bangla teraz
                                    2. V-tech Kraków (jeśli chodzi o 1.8T)
                                    3. El-tec www.el-tec.pl - też coś przestało banglać z www
                                    4. Marka Masters'a jeśli chodzi o chiptuning diesli, ale również w przypadku diagnozy 1.8T nie spotkałem wielu równie kompetentnych osób (a już na pewno nie w VTG :lol
                                    5. VTG dla osób zamożnych, wygodnych, cierpliwych i wyrozumiałych. Polecam jeśli chodzi o modyfikacje mechaniczne. Jednak jakiekolwiek ich programy lepiej trzymać daleko od swojego ECU Dodatkowo jest jeden warunek konieczny do spełnienia. Grześ musi być w dobrym humorze. Jako, że nie lubię tak ostrych wahań nastroju i nie chcę przepłacać, sam do nich już nie jeżdżę.

Pozdrawiam!
                                    BP
                                    była mocna Octa, a jest konik
                                    Greckie Delikatesy

Komentarz

• Marker26
                                      Ambiente
                                      • 2004
                                      • 133

Na razie miałem doczynienia z Auto Wimarem i tam mnie zaskoczyli bo kierownik za darmo polecił wymienić "piszczące" gumy choć zaznaczył że gumy nie wchodzą w zakres napraw gwarancyjnych (po prostu miał dobry dzień), wcześniej pojechałem do nich po 2 tygodniach użytkowania auta bo coś mi strasznie piszczało szczególnie na dołkach, dżwięk dochodził z okolic tylnego nadkola za kierowcą (trzech panów jeżdziło i słuchało skąd docierają owe piski) i nic. Rozebrali mi wykładzinę w bagażniku zaczęli czymś smarować, pryskać a tu jak piszczy tak piszczy. Więc już mając tego dość zabrałem się i pojechałe od nich. Słuch miałem już tak wyostrzony na te piski że nie wiem czy do dzisiaj mi jeszcze nie zaostało ale problem rowiązał się za jakiś tydzień jak to wracając do domu zabrałem ze sobą kilka osób i wszystko nagle umilkło. Następnego dnia jak jechałem sam na nowo się problem powtórzył więc już wiedziałem o co chodzi. Położyłem oprcie kanapy tylnej i zwyczajnie wyregulowałem gumowe dystanse wykręcając je.
                                      Takich to fachwców mamy w Wimarze !!!

Zacząłem jeździć do Ciechanowa i nie powiem obsługa miła na warsztat mnie wpuszczają za każdym razem (ale jeżdżę tylko na serwis - na szczęście) ogólnie są mili. Dostałem nawet upust na usługi 10% to zawsze coś.
                                      Co do płci pięknej to się nie wypowiem bo nie miałem jeszcze okazji stanąć oko w oko ops:

Pozdrawiam
                                      1.9TDI "AHF"
                                      Master's Tuning

Komentarz

• arci9
                                        RS
                                        • 2004
                                        • 2007

a czy ktoś servisuje lub miał do czynienia z serwisem Wimaru na Al. Jerozolimskich?
                                        Wiem , że Bendi robił tam sprzegło (docisk) na gwarancji i w sumie bez problemów.Przymierzam się aby przegląd zrobić też u nich...
                                        Jadę do Wimaru we wtorek na diagnozę ze sprzęgłem to zobaczę jak to wygląda w tej firmie....a muszę jeszcze usunąć pisk (pewnie chłodnica) oraz zmienić podłogę pod silnikiem i wyzej wspomniany przegląd olejowy (po 45kkm).... :roll:

Komentarz

• Purchawa
                                          Admin
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 8007

Moja wspolpraca z Wimarem zakonczyla sie na sporej awanturze, skardze do SAP i kilku wizytach na poprawkach. Wiecej ich nie odwiedzam, mimo ze w ramach rekompensaty dostalem staly rabat 15%.
                                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

Moja wspolpraca z Wimarem zakonczyla sie na sporej awanturze, skardze do SAP i kilku wizytach na poprawkach. Wiecej ich nie odwiedzam, mimo ze w ramach rekompensaty dostalem staly rabat 15%.
                                            ale właśnie na Alejach?

Komentarz

• Purchawa
                                              Admin
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 8007

ale właśnie na Alejach?
                                              Tak dokladnie.
                                              Jak znajde gdzies mojego maila do SAP z opisem calej sprawy, to go tu wkleje

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                                                RS
                                                • 2004
                                                • 2007

Zamieszczone przez Purchawa
                                                ale właśnie na Alejach?
                                                Tak dokladnie.
                                                Jak znajde gdzies mojego maila do SAP z opisem calej sprawy, to go tu wkleje
                                                chciałem u nich spróbować, bo Bendi miał identyko problem i mu bez zbędnych problemów pomogli na gwarancji..
                                                a teraz to już trochę dałeś mi do myslenia...

Komentarz

• Purchawa
                                                  Admin
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 8007

To ja po wykonanych ostatnich pracach moge zarekomendowac autoryzowana m.in. SKODY blacharnie-lakiernie: AUTO-BLAK - www.auto-blak.pl
                                                  Prace wykonane profi, plus super obsluga.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• kristo
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 266

A ja polecam firmę ECUSOFT Adama Chrapusty z Bielska-Białej

zrobili mi chipa i jestem jak na razie bardzo zadowolony
                                                    Pink Floyd fan.

Komentarz

Pracuję...